Barion Pixel
Kosár
Blog

A leggyakoribb tévhitek a thai masszázzsal kapcsolatban

Létezik néhány nagyon elterjedt tévhit a thai masszázsról. Amikor szóba kerül ez a masszázsfajta, akkor újra és újra ugyanazok a kijelentések, tévhitek hangzanak el. Cikkünkben ezeknek jártunk utána.

Első tévhit: A thai masszázs fájdalmas.

Ez nem igaz. Hogy miért vagyok ebben annyira biztos. 14 éve folyamatos kapcsolatban vagyok az ősi módszerrel, tehát meg tudom mondani miért ez a véleményük az embereknek. Először is átfogalmaznám ezt az állítást: a thai masszázs fájdalmas is lehet.

Erre két magyarázat van:

  1. A thai masszázsban sok nyújtás van. Ha túlzásba visszük, akkor fájdalmas lehet.
  2. A könyök, térd és talp gyakori használata is okozhat a thai masszázsban fájdalmat.

A svéd masszázsban szinte egyáltalán nincs nyújtás és a könyököt sem használják gyakran. Talppal és térddel egyáltalán nem maszíroznak. A beolajozott test simításai, gyúrásai kevesebb fájdalommal járnak, mint a szárazon történő közvetlen nyomásokból álló thai masszázs. Nézzük a tényeket: a thai masszázs lehet nagyon lágy és relaxáló.  Akár aludhatunk is egy jót a kezelés alatt. Olyan ellazult, transzszerű  állapotba jutható el az ember thai masszázzsal, hogy a masszázs után azt érezheti, hogy felhőkön sétál. Milyen következtetést vonhatunk le: a thai masszázs eredendően nem fájdalmas, de azzá válhat, ha a masszőr képzetlen, gyakorlatlan vagy érzéketlen.

Második tévhit: A thai masszázs egy gyorstalpaló tanfolyammal elsajátítható.

Thaiföldön gyakran hírdetnek meg olyan képzéseket, melyek azt ígérik, hogy három, esetleg öt nap alatt elsajátítható ez a technika. Azt igérik, hogy akár hosszú, 2 órás masszázs elvégzésére is képessé tesznek. Európában is elterjedtek a gyorstalpaló thai masszázs tanfolyamok. Elképzelhető, hogy megtanítanak egyes nyújtásokat, nyomásokat ezek alatt a rövid kurzusok alatt, viszont nem tudják átadni a szükséges finomságokat, gyakorlatot és érzékenységet, amely elengedhetetlen a hatékony és minőségi thai masszázshoz.

Harmadik tévhit: A thai masszázs oktatása Thaiföldön a legjobb

Ez egyáltalán nem igaz. Napjainkban számos jó tanárral találkozhatunk Nyugaton is, akik kifejlesztették saját, egyedi és hatékony technikájukat.  Némelyik terapeuta átalakította, újragondolta azt a tradicionális stílust, amit Thaiföldön is tanítanak egy újabb módszert kidolgozva, jóga és más metódusokkal vegyítve. A legnagyobb fejlődés a thai masszázsban Thaiföldön kívül történt, ahol addig nem ismert szintekre emelték ezt a csodálatos művészetet. Ha belegondolunk, hasonló dolog történt a jógával is. A jóga napjainkban leginkább  alkalmazott irányzatait az utolsó évtizedekben fejlesztették ki Nyugaton. Lehet, hogy olcsóbb és élvezetesebb egy egzotikus környezetben megtanulni, egy másik kúltúrában elmerülve, ugyanakkor nem biztos, hogy a képzés is jobb.

Negyedik tévhit: A thai masszázs szinte kizárólag nyújtásokból áll.

Ha megnézzük az interneten a különböző videókat, akkor azt látjuk, hogy a thai masszázsban rengeteget nyújtanak és ezt általában nagyon hajlékony hölgyeken végzik. Azonban a valóságban ez máshogy néz ki.  Thaiföldön egy átlagos kezelés inkább gyúrásból és nyomás technikából áll,  mint nyújtásokból. Kiváló masszázst kaphatunk anélkül, hogy akár csak egyetlen nyújtás is lenne benne. Ha egy 2 órás masszázs csak nyújtásokból állna, az felérne egy komoly edzéssel. Ugyanakkor nagyon fontos, hogy a nyújtások előtt kellőképpen bemelegítsük az izmokat, anélkül nagy a sérülés veszélye.

Ötödik tévhit: A thai masszázs szorosan összefügg az erotikával és érzékiséggel

A masszázs általánosságban véve mindig is előjátéka volt a szexuális kapcsolatoknak. Lényegtelen, hogy Hanoiról, Vietnámról, Thaiföldről,  Hollandiáról vagy az Egyesült Államokról beszélünk. Ha körbenézel bármelyik főváros piros lámpás negyedében, vagy elolvasod a hirdetéseket az újságban, rendkívül sok erotikus masszázs ajánlatot fogsz találni. Hangsúlyozom, nem csak a thai masszázsnál, akármelyik masszázs fajtánál kínálnak ilyen jellegű szolgáltatást. A masszázs nagyon jó előjáték az intimitásban, egy kapcsolatban vagy házasságon belül. Az is igaz, hogy a masszázst népszerűsítő thai nők, akik eljuttatták ezt a masszázst a világ minden pontjára, főként Európába, belecsempésztek egy kis erotikát is. Azonban ezek a tényezők közül egyik sem mérvadó, hiszen a valódi thai masszázs, egy gyógyászati kezelés, melyet évezredek óta gyakorolnak.

Az életben sok olyan dolog van, amiket akár különböző célokra használhatunk. Gondoljunk csak bele, hogy –bár a késsel erőszakos cselekedeteket is véghezvihetünk- használhatjuk akár kenyér vagy dinnye szeletelésre is. Azért, mert az ittas sofőrök balesetet okozhatnak, nem jelenti azt, hogy az autók veszélyesek és hogy sohase üljünk be a volán mögé. Csak azért ne utasítsuk el ezt a csodálatos, gyógyító technikát, mert olyan célokra is használják, aminek nem sok köze van a gyógyításhoz. A thai masszázs ettől még nem veszíti el a csodálatos erejét, amelyet évezredek óta használunk gyógyításban, egészségünk megőrzésében. A minőségi thai masszázs az egyik legjobb befektetés önmagadba, az egészséged megőrzésébe.

Masszázsaink
aktiválják a tested energiáit...
Ne maradj le semmiről!
Ha értesítést szeretnél kapni akcióinkról, új szolgáltatásainkról, iratkozz fel értesítőnkre!
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.