Barion Pixel
Kosár
Blog

A thai masszázs 15 csodája, avagy milyen előnyei lehetnek más masszázsterápiákhoz képest

Ha még eddig nem jártál thai masszázson, akkor nagyon érdekes információkat tartogat számodra ez a 15 pont. Ha már jártál thai masszázson, akkor lesznek benne ismerős dolgok, de biztosan ösztönözni fog arra, hogy újra és újra részt vegyél thai masszázs kezeléseken.

Következzen a 15 legfontosabb érv, ami a thai masszázst az egyik legjobb masszázs technikává és ezzel együtt egyedülállóvá teszi:

  1. A thai masszázs nem helyhez kötött. Végezhető parkban, tengerparton, egy piac kellős közepén, nappaliban vagy akár egy masszázsszalonban.  Nem kell az intimitáson aggódnunk, anélkül is működik!
  2. A thai masszázshoz nincs szükség masszázságyra. Egy szivacs, egy szőnyeg, egy strandtörölköző is megteszi, különösen a tengerpart homokjában.
  3. A thai masszázshoz nincs szükség masszázsolajra. Van olyan családtagom, aki azért nem szeret masszázsra járni, mert nem bírja elviselni, hogy olajos, „ragacsos” lesz a teste, esetleg a haja is. Az én bőröm azonnal bekebelezi az összes rám kent olajat. J A tradicionális thai masszázs azonban úgynevezett száraz masszázs technika. Nem használnak hozzá masszázsolajat!
  4. A thai masszázshoz nem szükséges levetközni, illetve kényelmes ruházatban végezzük. Ez az egyik legnagyobb megnyugvás számos vendégünk számára, akik bár szeretnének egy jó masszázst, de nem tartják komfortosnak, hogy egy idegen előtt fehérneműben feküdjenek.
  5. A thai masszázsnak része egy passzív jóga mozdulatsor. A klasszikus thai masszázs közben és leginkább a kezelés végén a masszőr kimozgatásokat végez, amelyek további feszültségeket oldanak fel a testben.
  6. A thai masszázs masszőr-barát is, mivel nem kizárólag a masszőr kezére korlátozódik az erőkifejtés, így azok kevésbé használódnak el a munka során. A thai masszázs kezelésben a masszőr az ujjain kívül, a tenyerét, csuklóját, könyökét, térdét, lábujját és alkalmanként a talpát is használja.
  7. A thai masszázs holisztikusan közelíti meg az emberi testet. A holisztikus megközelítés nem csak a fájó testrészekre fókuszál, hanem a teljes testet, mint egységes energia rendszert kezeli.
  8. A thai masszázs az energiavonalakra fókuszál. A masszázs során nem kizárólag az anatómiát használja a masszőr a test feltérképezésére, hanem a test energiavonalait, a zen vonalakat is kitapogatja, az azokban levő energiablokkokat feloldja.
  9. A thai masszázs a technikák széles skáláját használja, így a nyomást, gyúrást, dörzsölést, nyújtást, húzást, csavarást, ütögetés stb.
  10. A thai masszázs során a masszőr figyeli a vendég lélegzetvételét. A vendég és a masszőr összhangját fokozhatja, ha egyes mozdulatsoroknál a masszőr összehangolja lélegzetvételét a vendégével. Másrészről a masszőr a vendég lélegzetvételéből látja, hogy a masszázs során milyen erősséget alkalmazhat, mi esik jól vendégének.
  11. A thai masszázs komoly testtudatosságot követel meg a masszőrtől. A masszőr ugyanis nem elsősorban az izmaival fejti ki erejét, hanem a testsúlyával.
  12. A thai masszázs során a masszőr nem csak a kezeit használja, hanem a könyökét, térdét és talpait is akár. Ez kevésbé stresszes és sokkal kisebb erőkifejtést igényel a masszőrtől, viszont a vendéggel nagyobb összhang tud így kialakulni.
  13. A thai masszőr a testsúlyával nagyobb erőt tud kifejteni kisebb ráfordítással, mivel a matracon fekvő vendég fölé tud hajolni és rá tud nehezedni. A magasított masszázságyra is, ha szükséges, feláll a masszőr és úgy szabadítja fel vendége energiablokkjait.
  14. A thai masszázs hatékonyan támogatja a test egészséges működését, az immunrendszert. Ezt bizonyítja az a tény, hogy a thai emberek évszázadok óta sikeresen alkalmazzák ezt a technikát kisebb-nagyobb bajaikra.
  15. A thai masszázs mélyen gyökerezik a thai kultúrában, összekapcsolódik a segíteni, gyógyítani akarás és egy finomabb tudatosság vágyával.

A thai masszázs a fentieknek megfelelően nem csak egy foglalkozás, hanem szenvedély és életcél. Egy test-lélek-szellem egységére épülő rendszer és amikor jól alkalmazzák, akkor el is éri célját: az egészség, jóllét támogatását.

Masszázsaink
aktiválják a tested energiáit...
Ne maradj le semmiről!
Ha értesítést szeretnél kapni akcióinkról, új szolgáltatásainkról, iratkozz fel értesítőnkre!
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.