Barion Pixel
Kosár
Blog

Thai Masszázs! Melyiket válasszam?

A Thai masszázs egy olyan masszázsfajta, ami sokunk számára nehezen megfogható, leírható. Rendszeres vendége vagy egy thai masszázs szalonnak, kipróbáltad már több masszőr tudását, mégis ráébredsz arra, hogy a masszázskezelések, legyen szó thai masszázs kezelésről, mégis különböznek egymástól. Felteheted a kérdést, hogy mi értelme a különböző thai masszázs stílusoknak? Miért nem létezik egy mindenható stílus?

Ami igaz, az igaz: a változatosság gyönyörködtet! Képzeld el, hogy milyen lenne, ha a fodrásznál csak egyféle frizurából választhatnál vagy az autókereskedő csak egyféle autót árulna. A különböző stílusok lehetővé teszik, hogy megtaláld a számodra leginkább tetsző thai masszázst.

Választhatsz erős és gyengéd között, tradicionális thai masszázst ha a nyújtásokat, csavarásokat is kedveled, aromaolajosat, ha kevésbé intenzívre, passzívabbra vágysz. Kérhetsz kizárólag lábmasszázst vagy fejmasszázst, illetve, hogy a masszázs ne terjedjen ki a has területére, ami sokak számára kellemetlen.

A sokszínűség mellett szól az is, ami a gyakorlott masszőrrel történik, amikor szinte ösztönösen, de nagyrészt tudatosan kialakul a saját stílusa. A vendégei visszajelzéseire építve lassan kezdi egyénivé formálni az iskolában tanult mozdulatokat. A masszázs tehát elsősorban kreatív, rendkívül intuitív, könnyed áramlás, és nem az előírt pontok gépies nyomkodása és dörzsölése. A masszőr a saját kreativitását és tudását hagyja kifejeződni a kezelésében.

Kövessük a hagyományokat vagy újítsunk? Visszatérő kérdés az élet bármely területén.

Fejlődés, újítás, spontaneitás nélkül szinte lehetetlen élni! Természetesen sokan amellett állnak ki, hogy a masszázstechnikát ugyanúgy kellene alkalmazni, mint ahogyan évszázadokkal ezelőtt a thai masszázs megalkotói tették. Tagadhatatlanul szükséges, hogy fennmaradjon egy tiszta viszonyítási alap, amiből kiindulni, és amihez mindíg visszatérni lehet. Azonban minden masszázsfajta kialakult valamikor. Újítók kellettek hozzá. Újítók, akik megalkották és hagyományőrzők, akik fenntartották. Abban talán egyetérthetünk, hogy a világ, beleértve a masszázstechnikák világát is, unalmas hellyé válna újítók nélkül.

A thai masszázs stílusok nagyon különböznek abban az esetben is, ha thai, illetve nyugati kezek végzik. A különbözőség elsősorban arra vezethető vissza, hogy a nyugati terapeutáknak sokkal több lehetőségük van többféle masszázstechnika elsajátítására, mint a thai kollégáiknak. A tendencia pedig minden esetben az, hogy a masszőr ezeket a technikákat összegyúrja, kombinálja. Ezzel szemben Thaiföldön a masszőrök többsége a hagyományos masszázstechnikán kívül nem kerül más masszázstechnikák hatása alá.  Mégis mindenki egyszeri és megismételhetetlen, mint a masszázstechnika, amit az egyes masszőrök kialakítanak maguknak.

Egy másik, nagyon gyakorlati különbséget eredményez a magasított masszázságy használata, melyet általában a svéd masszázs során alkalmaznak a nyugati masszázsokban. A végkifejlet: a svéd és a thai masszázs csodás egyvelege, amit leginkább a masszázságyon történő aromaolajos thai masszázsban tapasztalhatsz meg.

Melyik thai masszázs stílus a legmegfelelőbb számodra?

Általában azon múlik, hogy:

  • érzel-e összhangot a masszőrrel
  • megfelelő erősségűnek vagy néha inkább „gyengeségűnek” találod-e a masszőrt
  • milyen céllal vállakoztál a masszázsra, pl. relaxálni szeretnél, stressztől szabadulnál, izomfeszültséget oldanál, fájdalmat csökkentenél.

Mindenki megtalálhatja a neki megfelelő masszázs stílust. Érdemes kísérletezni, több masszőr tudását próbára tenni, akár több esélyt adni  egy-egy masszázsfajtának, masszőrnek.  A körülmények, a nap során ránk zúduló hatások nagyban befolyásolhatják az érintés, a masszázs befogadására való képességünket. Éljük meg a várakozás, a felfedezés és tapasztalatszerzés  csodáját a masszázs során is!

Masszázsaink
aktiválják a tested energiáit...
Ne maradj le semmiről!
Ha értesítést szeretnél kapni akcióinkról, új szolgáltatásainkról, iratkozz fel értesítőnkre!
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.