Amikor hosszabb ideje ülőmunkát végzel, sokat cipekedsz, vagy helytelen testtartás miatt kialakult kínzó kar, hát vagy vállfájdalmaid vannak, akkor a tradicionális hátmasszázsunk enyhülést hozhat, illetve hosszabb távon újra bejárathatjuk vele beszűkült vállizületünket, illetve a háti gerincszakaszt.

A tradicionális hátmasszázs a hát és derékfájdalmak kezelésére koncentrál, de emellett kiterjed a váll és a nyak feszes, görcsös izmaiból adódó problémáira is. Az állandó stressz, helytelen testtartás miatt kialakuló fájdalmak kezelése a zen energiavonalak mentén végzett akupresszúrás vonalak ritmikus nyomkodásával történik.
A tradicionális hátmasszázs ún. szárazmasszázs, azaz más technikákkal ellentétben nem használnak hozzá olajat vagy krémet. A masszázs a földön fekvő kényelmes matracon váltóruhában történik, ami lehetővé teszi, hogy a masszőr akár a teljes testsúlyával dolgozhasson. A masszőr nem csak tenyérrel és ujjhegyekkel masszíroz, hanem -a vendég visszajelzéseit figyelve- térddel és könyökkel is.