Ez a masszázs egy passzív jógaórának is felfogható, mivel a masszőr húzza, nyújtja, csavarja a testet, miközben a testben levő energiavonalak mentén ritmikus nyomkodásokkal szabadítja fel az energiablokkokat. Kimerítő testmozgás vagy egy stresszes nap után ennek az intenzív thai masszázsnak a végére garantáltan feltöltődsz és tökéletesen ellazulsz. A tradicionális thai masszázs a beszűkült mozgástartományú ízületek kimozgatásával, mobilizálásával segíti a testünk-lelkünk rugalmasságának fenntartását, illetve visszaállítását.


A tradicionális thai masszázs ún. szárazmasszázs, azaz más technikákkal ellentétben nem használ a masszőr hozzá olajat vagy krémet. A masszázs a földön fekvő kényelmes matracon váltóruhában történik, ami lehetővé teszi, hogy a masszőr akár a teljes testsúlyával dolgozhasson. A masszőr nem csak tenyérrel és ujjhegyekkel masszíroz, hanem -kellő odafigyeléssel- térddel és könyökkel is.
Elsősorban a test energiáit aktivizálja, ritmikus akupresszúrás nyomásokkal végig a test energiavonalai mentén. Az egész testen alkalmazott eljárásnak sajátos koreográfiája van, az egy-, másfél- vagy akár kétórás masszázs során minden testrész végignyomkod a masszőr, elősegítve a teljes relaxációt.