Barion Pixel
Kosár
Blog

Néhány gondolat a Thai Talpmasszázsról

Az autentikus thai talpmasszázs az egyik leginkább jóleső és legegészségesebb kezelés a thai masszázskezelések közül. Valóban nagyon kellemes érzés kényelmes fotelba bújva, becsukott szemmel átadni magunkat ennek a masszázsnak. A thai talpmasszázs egy különleges keveréke a reflexológiának és a talpmasszázsnak. Thaiföldön is rendkívül népszerű, a nyugati világban viszont igazi különlegesség.

Mi is igazából a thai talpmasszázs?

Két formában jelenik meg a a thai masszázskezelések között. Egyfelől a thai talpmasszázs része a thai teljes testmasszázsnak. A tradicionális thai masszázs kezelés talpmasszázzsal kezdődik és a talpaktól  halad a masszőr felfelé a vendég testén. Ez a kezelésfajta olaj nélkül, egy földön levő matracon történik. A vendég a kezelés során kényelmes ruhát visel, ami lehetővé teszi a szabad mozgást, illetve a masszőr általi mozgatást. A tradicionális thai masszázs során az olaj hiánya miatt nincs lehetőség simító és dörzsölő mozdulatokra. A technika elsődlegesen a megfelelő pontokat nyomó és gyúró mozdulatokkal kezeli, számos nyújtást alkalmazva a különböző testrészeken. A terapeuta az ujjait, karját, könyökét, térdét és sok esetben a talpát is használja a tradicionális thai masszázs kezelés során míg a vendég hason, háton és oldalfekvő pozíciókban van.

A thai talpmasszázs másrészről mint önálló kezelés is megtalálható a thai masszázskezelések között. A vendég egy kényelmes, általában döntött háttámlájú karosszékben ül, a lábait lábtartón pihenteti. A terapeuta egy kis zsámolyon vagy széken ül miközben a vendég lábán dolgozik. Mivel olajat és krémet használnak a kezelés során, ezért a masszőr elsősorban simító és dörzsölő mozdulatokkal végzi a masszázst kézzel, kézfejjel, tenyérrel. Ez nem kizárólag reflexológiát, hanem a teljes láb masszázsa. A kezelés végén a vendég helyet foglal azon a széken, ahol korábban a lábát pihentette és a masszőr megdolgozza a vállőv területét.

Természetesen a talpmasszázs során nyújtásokat is végez a masszőr függetlenül attól, hogy a testmasszázs részeként vagy  önálló kezelésként alkalmazzák. Thaiföldön a talpmasszázs nagyon népszerű és nem érdemtelenül. Egészségügyi szempontból a talpmasszázs jótékonyan hat az egész szervezetre. Ezzel teljesítve a reflexológia elsődleges célját és nem utolsósorban az egyike a legkellemesebb masszázsfajtáknak. Korosztálytól függetlenül ajánljuk mindenkinek!

Masszázsaink
aktiválják a tested energiáit...
Ne maradj le semmiről!
Ha értesítést szeretnél kapni akcióinkról, új szolgáltatásainkról, iratkozz fel értesítőnkre!
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.